12 December 2018
Leestijd: 1 min.
Delen

Seizoensgerechten

Op kerst- en oudejaarsavond kokkerelt Vicky graag met lokale seizoensproducten. In haar menu heeft ze ook een speciale plaats ingeruimd voor een vleessoort die in deze tijd van het jaar zeer in trek is: wild.

 

Entree

Om luchtig te beginnen beveelt Vicky ons zeebaarsfilet met pastinaakespuma met citroen en een vleugje basilicum aan.

Bubbels zijn het symbool van feest. Ze zijn dus ideaal om de avond mee te beginnen en passen perfect bij dit gerecht. Ze raadt ons daarom de Crémant de Bordeaux Abel Lateyron “Abel 2010 Extra Brut” aan,  een intieme cuvée uit Saint-Émilion, om in familieverband te proeven.

 

Tussengerecht

Daarna denkt ze aan een jachtterrine op basis van fazant en konijn, geserveerd met een verse komkommersalade, op smaak gebracht met frambozenvinaigrette. Ze begeleidt dit gerecht met een originele wijn uit de Bordeauxstreek die een speciaal plaatsje in haar hart heeft, de Clairet. Om precies te zijn, jaargang 2016 van Château Sainte-Catherine.

 

Hoofdgerecht

Vicky Corbeels kiest vervolgens voor hazenpeper met aardappelkroketjes, bospaddenstoelen en gekaramelliseerde uitjes. Als begeleiding hierbij selecteert ze Château Brane-Cantenac 2006, een elegante, fluweelzachte 2e Cru classé uit Margaux.

Ter afsluiting van de maaltijd vergeet ze het liefst het dessert en eindigt met de frisse noot van een digestief. Bij voorkeur een Fine de Bordeaux.

 

Wijn, een eindeloze leerschool

Al acht jaar is wijn haar vak. Toch ziet Vicky dit niet als roeping, maar eerder als een soort passie, die met de jaren sterker en groter is geworden dankzij mooie ontmoetingen. Het was ongetwijfeld de ontmoeting met Olivier Berrouet, oenoloog van Château Petrus, die de meeste indruk op haar heeft gemaakt. Toen Vicky net met haar wijnstudie begon, ontmoette ze hem in de Brusselse winkel waar ze werkte. Met hem ontdekte ze dat de wijnwereld een milieu is dat voortdurend verandert en waarin je nooit ophoudt met leren.

Nog steeds erg nieuwsgierig en gepassionneerder dan ooit breidt ze haar kennis uit dankzij haar werk als cursusleidster bij de Wijnschool van Bordeaux. Een rol die haar in staat stelt met leerlingen en collega’s uit alle hoeken van de wereld te discussiëren, iets waar ze dol op is.

Laatste artikelen

X

Weet je zeker dat je je cursus wilt annuleren?

Ja

Nee

X

Are you sure you want to cancel your session?

Ja

Nee

X

Weet u zeker dat u uw cursus wilt beëindigen?

Yes

No