23 December 2020
Leestijd: 2 min.
Delen

Het eindejaar is in zicht, hoog tijd dat we de balans opmaken van dit zeer uitzonderlijke jaar. Van in het begin van deze gezondheidscrisis vielen alle evenementen, wijnproeverijen en wijnfestivals in het water. Er moest gereageerd worden en we moesten ons heruitvinden. Hoe contact houden met de professionals uit de Belgische wijnsector ? Hoe opleidingen geven met respect voor de jongste veiligheidsmaatregelen? Met de hulp van Sybille Troubleyn, hoofd van de WineWise opleidingscentra, gaven we een training die voor 100% online was: Belgium loves Bordeaux, een reeks van drie exclusieve webinars voor de Belgische markt.

 

Hallo Sybille, kunt u zich even voorstellen ?

Ik ben de oprichtster en manager van WineWise, een opleidingscentrum voor wijn met internationale bekendheid dat hoofdzakelijk cursussen voorstelt voor wijnprofessionals.

Bovenop de cursussen van de Wine and Spirit Education Trust (WSET) en de Wine Scholar Guild (WSG), stelt WineWise eveneens tal van specifieke masterclasses voor, waaronder een reeks exclusieve opleidingen over Bordeauxwijnen.

Ook ben ik reeds meerdere jaren erkend docent voor Bordeauxwijnen en werd ik in 2017 verkozen tot Wine Lady of the Year.

 

Wat is de balans na deze reeks van drie webinars ?

In het begin dacht ik, drie webinars, is dat niet een beetje te veel? Maar gezien het enthousiasme en het aantal inschrijvingen vanaf de eerste sessie, was het overduidelijk dat de professionals geïnteresseerd waren in dit soort van opleidingen. Ik denk dat ze onmiddellijk aangetrokken waren door de opportuniteit om met gerenommeerde experten te kunnen praten, zaken te kunnen uitwisselen en ze direct konden inpikken op de onderwerpen die aan bod kwamen. Vandaag heb ik geen enkele twijfel meer, ik ben ervan overtuigd dat de professional zo veel mogelijk op de hoogte wil blijven van de actualiteit in Bordeaux en vind dat we deze webinars ook in 2021 moeten organiseren.

 

Hoe was de feedback van de professionals ?

Zelfs al had ik twijfels in het begin, de feedback van de professionals was meer dan positief! Hetzij over het niveau van de opleiding of de inhoud ervan, zowat alle professionals vonden deze webinars dynamisch en zeer kwalitatief. Vooral de interventie van de verschillende experten apprecieerden ze enorm, zeker van de wijnbouwers uit Bordeaux. Deze directe uitwisselingen kunnen ervoor zorgen dat de bijzondere link tussen Bordeaux en België ook in de toekomst behouden blijft.

Na elke webinar kregen we meerdere bedankingsmails en tal van aanvragen voor meer opleidingen in dat genre. Ik denk dat we kunnen stellen dat deze reeks webinars een echt succes waren.

 

Wat verwachten Belgische professionals van Bordeaux in de komende maanden, wat dit soort van trainingen betreft ?

De Belgische professional wil absoluut geïnformeerd blijven omtrent de actualiteit en de acties van Bordeaux in België. Misschien niet zo snel als dit jaar, maar zeker op regelmatige basis.

Het zou een goed idee zijn om dit type webinar te organiseren met een degustatie, nog steeds virtueel, door wijnstalen te versturen naar de professionals. Dit is iets wat momenteel nog niet zo vaak gebeurt in België, maar ik denk dat professionals voor dit soort van trainingen heel erg openstaan. Het is een zeer goede mix tussen 100% digitaal en de klassieke opleidingen.

 

Laatste artikelen

X

Weet je zeker dat je je cursus wilt annuleren?

Ja

Nee

X

Are you sure you want to cancel your session?

Ja

Nee

X

Weet u zeker dat u uw cursus wilt beëindigen?

Yes

No